Bijzondere Gasten

IEDEREEN IS EEN BIJZONDERE GAST

Het is onze droom om levendige plekken te creëren waar mensen met verschillende achtergronden zich welkom voelen en elkaar kunnen ontmoeten. Daar werken we bij Bijzondere Gasten ambitieus aan. Want we vinden dat ontmoeting het cement is van een samenleving waarin iedereen meedoet.

Onze bijzondere plekken vinden we in centraal gelegen panden in wijk en stad die leeg staan of om een nieuwe functie vragen. We werken nauw samen met organisaties uit de wijk en stad. Samen bekijken we hoe we een plek van en voor de wijk kunnen zijn. Iedereen is welkom: inclusief noemen we dat. Dat zie je ook terug in de samenstelling van ons team. Onze ‘huisgenoten’ zijn organisaties die dit ook belangrijk vinden; met hen delen we onze locaties.

Bijzondere Gasten gaat aan de slag met een programmering om aan deze plek een invulling te geven voor wijk en stad. Daarnaast vinden ook particulieren en zakelijke organisaties hier een bijzondere locatie voor hun evenement. Door de diversiteit van de ruimtes in het onder architectuur ontworpen pand is er veel mogelijk: van een congres tot een trouwfeest, kerstborrel of yogales.

Meer informatie

Kindercentrum Bzzzonder

THEATERBSO

Stel je even voor: Je bent over de rode loper onthaalt en neergeploft in zacht pluche. Het licht in de zaal dimt, geluiden worden verstomd en de spot gaat aan. Daar staat jouw ster. In de spotlight en in een andere gedaante. Weken van oefenen, teksten leren, trainen samengevat in een prachtige voorstelling.

Dat kan maar zo gebeuren als je je kind aanmeldt voor de theaterbso. Daar zijn we in 2020 namelijk mee gestart. In samenwerking met Theater De Kamers komt alles aan bod wat met dans, grime, improvisatie, decorbouw en zang te maken heeft. Met elkaar werken we aan een voorstelling. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning op andere manieren. Voetballen, duckies lezen in de zitkuil of een potje kaarten.

Een ideale bso voor kinderen bij wie je merkt dat ze wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken op de bso en nog te jong zijn om alleen thuis te zijn. Of kinderen die best een zetje in de rug kunnen gebruiken als het gaat om sociaal emotionele ontwikkeling.

Aanmelden

Veenkerk

BRON VAN MENSEN, BRON VOOR MENSEN

De Veenkerk is een protestantse geloofsgemeenschap en en is een wijkgemeente van de PG Amersfoort-Noord/Hoogland. De andere wijken zijn Hoogland/Inham, Kattenbroek/tBrandpunt en Nieuwland/De Herberg.

Wij willen een bron van verwondering zijn. Een bron van en voor mensen. Die zich samen verwonderen over het wonder van ons leven. Over bijzondere verhalen van nu. En over de vaak verrassende actualiteit van Bijbelse verhalen van toen. We doen dat op zondagmorgen, in de vorm van boeiende vieringen in de theaterzaal van De Kroon. En we doen dat door de weeks, in samenkomsten, evenementen en kleine ontmoetingen. In het omzien naar elkaar en naar medebewoners van onze wijk. Samen verwonderen vormt daarbij de kern. Omdat samen verwonderen ons leven verrijkt. Ons eigen leven en dat van elkaar.

Meer informatie

Stichting All

STRALEN, GROEIEN EN BLOEIEN

ALL staat voor ALLEMAAL! Iedereen is welkom; oud, jong, groot en klein. Stichting ALL wil dat bijzondere mensen samen hun talenten ontwikkelen door middel van theater en musical. Iedereen is bijzonder! De stichting staat voor gastvrijheid, talentontwikkeling door samen te werken en maatschappelijke betrokkenheid.

Op dit moment worden er diverse musical lessen gegeven aan volwassenen en werken we aan de start van een ALL included groep voor kinderen. De volwassengroep is een productiegroep en werkt samen naar verschillende grote en kleine producties in samenwerking met Theater de Kamers. Daarnaast worden er workshops georganiseerd, worden kostuums en decor voor een leuke prijs verhuurd.

ALL is op zoek naar organisatorische ondersteuning (vrijwilligersfunctie): geef u op via info@stichtingALL.nl

Meer informatie