Laden Evenementen

Een muis ziet een ei langs de waterkant liggen. Ze kijkt om zich heen om zien van wie het ei zou kunnen zijn. Om het ei niet teveel af te laten koelen legt de muis haar doekje over het ei. Dan komt het ei uit. Het jonge vogeltje vraagt aan de muis: “Wil jij mijn mama zijn?” Maar de muis is niet zijn mama. Ze wil het wel zijn, maar alleen als hij kan piepen als een muis. Dat lukt het jonge vogeltje niet. Hij maakt een raar blaasgeluid. De muis vindt dat niet erg maar dan moet hij wel kaas lusten. Het vogeltje spuugt de kaas uit. Hij vindt het vies.

Dan hoort het jonge vogeltje een geluid. Het is een poes. De muis maakt zich snel uit de voeten. De poes wil zijn mama wel zijn als hij kan miauwen. Dat lukt het vogeltje niet. Dan blijft de poes wel even op hem passen tot zijn eigen mama er is en gaat met het jonge vogeltje spelen.

Gelukkig komt de hond langs…en de vlinder…en de kikker. Maar niemand kan de mama zijn van het vogeltje. Waar hoort vogeltje nou toch bij? Teleurgesteld blijft het vogeltje alleen achter aan de kant van het water. Maar dan verschijnt er ineens een mooie witte vogel.

Is dat dan eindelijk zijn mama?

“Wil jij mijn mama zijn” is een voorstelling van poppentheater Cassiopeia. Een van de weinige beroepspoppenspelers nog met een echte ‘ouderwetse’ poppenkast.

Als de gordijntjes open gaan neemt Cassiopeia je mee in zijn wereld van verhalen.

Tickets

Deel dit verhaal, kies jouw kanaal!