Laden Evenementen

Na een stadsreis is het woordkunstwerk OM ARM ME van stadsdichter Jacques de Waart 11 mei verhuisd naar Theater De Kamers in Vathorst. De Waart maakte het opvallende kunstwerk om Amersfoorters een hart onder de riem te steken. Zonder iets af te doen aan de noodzakelijke coronamaatregelen, herinnert het kunstwerk ons zachtjes aan wat we zo missen: Bij elkaar komen, een omhelzing, uitbundig genieten van elkaar en van kunst en cultuur.

Het lichtgevend kunstwerk bestaat uit drie delen, met de manshoge woorden OM ARM ME. Korte woorden, met een zachte klank en van grote betekenis waar begrip en compassie uit spreken. Dat is wat Jacques de Waart graag wil overbrengen.

Toen Bzzzonder hoorde dat het kunstwerk ging rondreizen herkenden zij zich volledig in deze boodschap en dachten zij direct aan de gevel van Theater De Kamers.

Als familietheater met theaterbso bieden we ruimte voor verhalen en als ontmoetingsplek brengen we verhalen bij elkaar. Het verhaal OM ARM ME past daar mooi bij. Ontmoeting is ons fundament. Ook het theater als plek om even weg te dromen naar een andere wereld of een feestje te bouwen wordt enorm gemist. Dit kunstwerk is een hart onder de riem: iedereen die hier nu langsloopt of -fietst, mag zich even door ons of elkaar omarmt voelen; we zien je. Het staat ook precies voor wie wij als Bzzzonder zijn: iedereen is bijzonder en we omarmen ieders talent, beperking of afkomst. Het kan bijna geen toeval zijn dat dezelfde week in Theater De Kamers een nieuw leerwerkteam start met collega’s die net een beetje meer begeleiding nodig hebben bij hun werk. Ook zijn wij, als ontmoetingsplek waar verhalen vertellen een grote rol speelt, nieuwsgierig welke verhalen de woorden ‘Omarm me’ oproepen bij jullie. Daar gaan we wat moois mee doen.

Wat roept het kunstwerk bij jou op? Laat het ons weten: info@bijzonderegasten.nl

Het kunstwerk Om Arm Me is tot 8 juni bij Theater De Kamers te zien. Daarna reist het door naar een volgende plek.

Deel dit verhaal, kies jouw kanaal!