Laden Evenementen

Elke 1e vrijdag van de maand: Kamerbreed. De enige talkshow van en voor Vathorst en Amersfoort.
Mogelijk gemaakt door Theater de Kamers en de Veenkerk.
Met prikkelende gesprekken, reportages door jongeren en live muziek van Amersfoortse artiesten.

Presentatie is in handen van Rolinka Klein Kranenburg.

De maand december staat voor de deur. Gezelligheid, samen, familie… maar is dat eigenlijk wel zo leuk? Geldt dat wel voor iedereen als vanzelfsprekend? We gaan in gesprek met jongeren en jongerenwerkers uit Vathorst. Want juist deze groep is extra kwetsbaar gebleken de afgelopen periode en nog steeds. Waar kunnen ze terecht? Welk effect heeft deze tijd op hen? Al snel hebben we een plaatje in ons hoofd van de zogenaamde hangjongeren. Welk verhaal zit daar eigenlijk achter? Hoe kan een leven van een puber ontsporen? Wat gaat daaraan vooraf en hoe komt je daar weer uit?

Gasten voor deze avond zijn:

Max en Joey

Joey is de drijvende kracht achter jongerencentrum So What. De plek dreigde te verdwijnen, maar Joey U’Ren schreef een visie voor het centrum én vroeg eigenhandig subsidie aan bij welzijnsorganisatie Indebuurt033 en bij het Oranjefonds om So What open te houden. Met succes. Hij runt de boel nu bijna een jaar. Max is vaste bezoeker in So What en heeft in Joey een vriend voor het leven gevonden. Dat bleek vooral toen het leven van Max ontspoorde door drank en drugs. Joey heeft hem geholpen zijn leven weer op de rit te krijgen

Jade Marchena

Jade weet vanuit zijn eigen ervaring maar al te goed hoe lastig het voor jongeren is om de overstap te maken van de veilige, beschermde omgeving van de basisschool naar de middelbare school, waar alle verleidingen zoals drank, drugs en criminaliteit op de loer liggen. ,,Voor gevoelige brugpiepers een moeilijke tijd. Ik probeer ze met workshops en activiteiten die in hun belevingswereld passen aan me te binden en ze de weg te wijzen.” Jade is eigenaar en initiatiefnemer van Young Backpackers, een onderneming die voor jongeren een steun en inspiratie wil zijn door er echt voor hen te zijn.

Muziek door Royall ( Roy de Jong). Met zijn inhoudelijk sterke teksten laat hij zijn mening horen en vertelt hij zijn verhaal in moderne hiphop.

Tickets

Deel dit verhaal, kies jouw kanaal!