Laden Evenementen

Vier de zomer tijdens het Matinee Dinerconcert van Dias Latinos in Theater de Kamers (terras bij mooi weer).

Diner met heerlijk Latijns Amerikaans hoofdgerecht en live muziek!

voorafje + hoofdgerecht + koffie / thee met iets lekkers
concert + diner voor E 29,50

15:45 deuren open
16:15- 17:00 set 1
17:00-17:30 matinee diner
17:30-18:00 set 2
natafelen

Geniet van de warme stem van Célio Roberto Silva. Hij neemt je mee in vele Braziliaanse muziekstijlen. Het is swingen op de Samba, Bossa nova, Forró en MPB songs met muziek van o.a. Luiz Gonzaga, Gilberto Gil en de nieuwe funky sounds van Lenini uit het noordoosten van Brazilie. Zijn perfecte swing op de gitaar en ongelooflijk uitgebreid repertoire nemen je gegarandeerd mee naar het warme Brazilië.

De band bestaat uit de bekende drummer Olaf Keus, die zich met recht de Brazilië specialist mag noemen. Hij speelde onder meer met de Brazilaanse zangeres Ceumar en het Mike dell Ferro Trio en vele andere wereldmuziek groepen. De ongelooflijk lekker groovende bassist Dave Sahanya o.a. bekend van Captain Hooke, speelt al jaren in verschillende formaties samen met Olaf. Zij vormen een hechte ritmesectie. Als kers op de taart speelt het kwartet met Jina Sumedi op Accordion en Piano. Zij studeerde piano Latin Jazz op het Rotterdamse Conservatorium bij Jan Hartong en op de Drummers Collective in New York. Tijdens een theatertour ontdekte ze de accordeon en werd er meteen verliefd op.

Célio Roberto Silva, komt uit Recife/Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren ’80, als kind werd hij al beïnvloed door de ritmes en groepen van landelijke maracatú en vele andere groepen uit Pernambuco. Later verhuisde hij naar de stad João Pessoa-PB, waar hij deelnam aan verschillende muzikale groepen die optraden tijdens concerten, festivals en culturele evenementen in het noordoosten van het land. Met zijn uitgebreide kennis van de verschillende Braziliaanse muziekstijlen wandelt hij met verbazingwekkend gemak door het gevarieerde landschap van de bossa nova naar de samba en van de frevo en forró naar de funk en Maracatu.

Gitaar & zang: Célio Roberto Silva
Saxofoon & dwarsfluit: Lucas Fiqueiredo Santana
Drums: Olaf Keus
Bas: Dave Sahanya
Accordion en Piano: Jina Sumedi

Tickets

Deel dit verhaal, kies jouw kanaal!