Laden Evenementen

Amsterdam, september 2019. Wat begint als een ‘normaal’ afstudeerjaar voor Marie-Annet Kuipers, Merel Vrijhof en Ashanti Lavooij, wordt na de jaarwisseling heel snel een nachtmerrie. Het jaar van de uitbraak van covid-19. Midden in een coronapandemie zijn deze drie jonge vrouwen bezig aan hun laatste jaar aan de academie voor musical en muziektheater.

Met het einde van het schooljaar in zicht en hun hun afstudeervoorstelling die gemaakt moest worden, stuitte deze drie op een verhaal uit het verleden. Een verleden dat bij veel jonge mensen misschien helemaal niet bekend is, maar het raakte iets bij deze jonge makers. Geïnspireerd geraakt door de oorlogsverhalen, verhalen over het maken van keuzes en de behoefte om iets maken wat urgentie bevat ontstond langzaam ‘De Zolder van Leliegracht 6’

Het verhaal
Amsterdam, september 1944.
De geallieerden trekken naar het noorden en de Duitsers voelen zich meer bedreigd dan ooit. Terwijl de hoop dat Nederland snel bevrijd zal worden groeit, krijgt de Joodse Hannah gezelschap van Edith, die zich ook gedwongen ziet om onder te duiken.
Ze krijgen hulp van Jet, een ambitieuze jonge vrouw die zich bij het verzet heeft aangesloten.

Cast
Marie-Annet Kuipers
Merel Vrijhof
Ashanti Lavooij

Regie
Ewout Heijbroek

Muziek
Hilmar Leujes

Kostuum
Glenn Hewitt

Decor
Arie van der Dussen

Creatief producent
Judith Mink

Mink Theaterproducties

Kaarten €15,- (verkoop start 19 juni 11 uur)

Tickets

Deel dit verhaal, kies jouw kanaal!